Lekar till festen

Lekar till festen: Musikquiz med saker

Musikquiz med saker som en rolig aktivitet på festen.

På min fest hade jag ett musikquiz som underhållning.. Då jag själv är urusel på artister och låttitlar gjord jag en liten annan variant av musikquiz där man istället för att säga vem som sjunger ska man plocka en sak som förknippas med låten.  Du behöver alltså inte känna till en massa artister eller låttexter för att kunna vinna utan det gäller bara att vara snabb i sinnet och koppla det du hör till det du ser. Jag lovar att detta musikquiz med saker bjuder in till många skratt. En partyhöjare som alla kan relatera till.

Reglerna är som följer:

Dela in gästerna i två lag. (eller fler lag om så önskas) Två och två får gå fram till bordet och jag startar en låt. Det gäller att hitta den rätta saken först. Den som valt rätt sak får 2 poäng. Har den andra valt en annan sak men kan motivera varför hen valt just den får man 1 poäng. Låten spelas till den rätta saken är tagen eller att båda har valt varsin sak.

De låtar jag hade till min fest var följande:

Varje liten droppe regn – Highlights – Ett tåg

Kommer tid, kommer råd – Michael Fannon – En klocka

Barbie Girl – Aqua – En barbie

Marken under oss – Medina – svenska flaggan

Umbrella – The Baseballs – Ett paraply

Var ska vi sova i natt? – Perikles – En kudde

Fågeldansen – Curt Haagers – En fågel

Född långt ut – Anna Hertzman – En kaffegök

Skomagare Anton – Hasse Andersson – Skoborste

Fönsterkuvert – Danne Stråhed – Ett fönsterkuvert

Mamma Mia – ABBA – En eld

Utanför din dörr – Stiftelsen – En dörr

Hanna från Arlöv – Agnes – Tvättkorg med kläder

Regn – Per Gessle – Gummistövlar

Axel F – Ace Bond DJ – Poliser (Kling och klang)

När en flicka talar skånska – Danne Stråhed – Spader Dam

Tröjan du hatar – Norlie & KKV – En tröja

When you tell the world your mine – Björn Skifs & Agnes – En jordglob

Guld och gröna skogar – Hasse Andersson – Ett gudhalsband

Like a prayer – Madonna – Pekbibeln

Jag ljuger så bra – Linda Bengtzing – En tidning

Vafan – Carl Deman – Johan Falk film

Dansa som kungen – Du vet du – Pippis pappa som är kung

Groupie – Samir & Viktor – Selfiepinne

Där jag hänger min hatt – Norlie & KKV – En hatt

Feel free att använda det till din fest.. Har du frågor så tveka inte att ställa dem till mig..

musikquiz med saker lekar till festen
Välj rätt sak till musiken
musikquiz med saker lekar till festen
Du kanske är sugen på andra lekar som kan passa festen? Då råder jag dig att spana in min kategori som heter just Lekar till festen. Där finns massa roliga tips som passar stora som små. 

4 reaktioner på ”Lekar till festen: Musikquiz med saker

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *