Bloggrelaterat

Nouws topplista: Hur fungerar det?

Nu är det ca två månader sedan jag lämnade Nouw som portal för att stå på egna ben på egen domän. Hur har det gått då?

Lämnade i rätt tid

Jag hade länge funderat på att byta portal då jag upplevde nouw som en sluten krets och ofta strulade. När de hade det största strulet någonsin tog jag min chans att slå mig fri. Mina unika besökare låg på rekordlåg nivå och motivationen sjönk. Problemet var att alla länkningar via Google försvann. Det gick inte att hitta min blogg via Google. Då ska ni veta att min blogg ligger som nr 1 på vissa sökord. Alltså min nouwblogg har väldigt bra SEO – sökmotoroptimering.. Många googlar och hamnar på min blogg.. Så när det inte längre fungerade tog jag beslutet att starta på ny kula..

Tog chansen att bli egen

Jag startade denna blogg efter några små kullar på vägen och är inte helt över grusvägen än.. Men jag bygger sakta men säkert upp min blogg där jag medvetet bygger på lång sikt. Målet är att inom 4 år vara där jag var med Nouw. Men vet ni vad? Men i denna takt så är jag snart där.. Denna nya blogg är inte så högt rankad hos google än men den är på väg och jag jobbar medvetet för det..

Nouws topplista: hur funkar den?

En sak som är ganska intressant är att jag först nu inser hur självgående min nouwblogg är.. De har ju nu fått rätt på klyddet med googlelänkningen och trafiken genereras som vanligt. Det är då jag märker att trots att jag inte bloggar där längre så har jag en strid ström dagliga besökare till olika inlägg främst via google. Följande tre inlägg lockar flest läsare..

Jag ser även att jag klättrar på topplistan och är precis under 200 topplistan något som varit en morot när jag väl bloggade där. Men hur är det ens möjligt på en blogg jag inte bloggar på längre. Jo det beror helt och hållet på att den har en bra SEO.

Gå tillbaka till Nouw

Hur motiverar jag mig själv att stanna på egna domänen och inte flytta tillbaka till en självgående blogg på Nouw?

Jo eftersom jag har som mål att långsiktigt bygga upp denna så gäller det att tänka ut ett större perspektiv. Jag jobbar utifrån förutsättningarna jag har och drar nytta av kunskaperna från gamla bloggens trafik. De inlägg som lockar mest dirigerar jag över till den nya bloggen genom länkar. På så vis får denna blogg länkningar och relevans för sökorden och kan på så sätt också stärka sin SEO.

När man jobbar med sociala medier måste man tänka långsiktigt och bygga ordentligt från grunden samt utgå från förutsättningar..

18 reaktioner på ”Nouws topplista: Hur fungerar det?

 1. Förstår hur du menar. Haft tankarna byta många gånger men, har massa inlägg som jag inte vill bli av med.

  Hälsar på och läser din blogg här ?men du är saknad på nouw

  1. Tror det finns fördelar med båda.. Egen ger frihet men mer krav och jobb tycker jag. Men roligare

 2. Verkar vara mycket strul med Nouw överlag.. :/

  Det är ju lite segt i början när man startar eget på eget webbhotell men som du säger, det gäller att tänka långsiktigt. 🙂

  1. Ja tyvärr är Nouw ostabil tycker jag.. Men man får många läsare eftersom många håller sig inom kretsen

 3. Intressant läsning. Det är först nu som jag börjar se att bloggen kanske är lite mer än bara hobby och inser att det faktiskt är många, både vänner och okända, som läser. Det där med att bli egen funderar jag en del på, samtidigt ser jag fortfarande mycket fördelar med Nouw.

  1. Klart Nouw har många fördelar.. Så hade den inte strulat så mycket så hade jag varit kvar..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *