Experiment, Utmaningar

Platesspotting år 4

platesspotting

Nu har jag spanat registreringsskyltar i fyra hela år. Detta året har det känts ganska segt. Men det ska bli spännande att se hur detta år skiljer sig mot tidigare år. Jag dokumenterar noga min fynd eftersom jag tycker det är så roligt med statistiken det medför. Men låt oss titta tillbaka på detta år och jämföra det med tidigare år. Vilket bilnummer tror ni jag är på nu?

Är du intresserad av att läsa hur allt startade så hittar du tidigare inlägg kring år 1år 2 och år 3 via länkarna.

Förra året satte jag upp som mål att hinna till minst bil nr 280. Tror ni jag har gjort det? Hur många bilar tror ni jag totalt har sett detta år? Förra året slog jag mitt tidigare rekord på totalt 75 spottade bilar. I år 19/20 har jag hittat exakt lika många. Jag började med 211 och är nu uppe i 286. Lite roligt att rekordet är den samma. Jag klarade dock mitt mål med sex bilar. Inte illa.

Statistik bilnummerspotting 27 april 2019 – 27 april 2020

 • totalt 75 fordon
 • varav 3 lastbilar
 • 1 buss
 • 1 släp
 • 1 husbil
 • ingen motorcykel
 • bästa månaden: maj och september med 12 antal fordon vardera
 • sämsta månaden: januari med endast 1 bil
 • bästa dagen: 10 maj där jag såg tre bilar (215-217) och 26 juni där jag såg (227-229) Max tre bilar på en dag verkar vara rekordet år efter år. Undra om jag kommer att hitta fyra nån dag.

Förra året började jag lägga märke till att fler och fler bilar har fått nya nummerskyltar. Å jag ser verkligen den stora ökningen på detta. Nu är det nästa var tredje bil som har den nya nummerskylten med två siffror och en bokstav.

platesspotting
nummerplåtspaning 001-999

mål till 2020/2021

 • hitta 80 bilar eller fler.
 • minst komma till bil nummer 350
 • Hitta en motorcykel

Tror ni jag klarar det?

Vi hörs nästa år för ny uppdatering. 🙂

1 reaktion på ”Platesspotting år 4

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *