Julkalender 2016

Varför så kritiska?

Igår sändes första avsnittet av årets julkalender och risen var många.. Direkt efter första avsnittet hade många sågat den totalt och påtalar att den saknar julstämning.

Visst jag håller med den är annorlunda.. Den är inte som alla andra julkalendrar där de spelar roller utan detta är mer på ”riktigt”. Men jag tycker att den är annorlunda på ett bra sätt. Vi får följa en familj som firar jul genom tiden och har börjat från vikingatiden. Det komik blandas med ren fakta om tiden. Men det klagas på att det inte finns någon julstämning i avsnitten. Men helt ärligt hur många tomtar och klädda granar fanns det på vikingatiden?

Jag tror att om vi bara håller ut så kommer nog tomtarna att dyka upp och vi kommer att sakta men säkert närma oss ”vår” jul och julkänslan kommer..

Sen kan jag hålla med om att den riktar sig mer till äldre barn men i vårt hus tycker båda jag och Isabell om den.. Å jag kan se vinster att visa den som julkalender i skolan framöver.. Ett bra sätt att väva in lite historia.. 😉

Vad säger ni andra??

0 reaktioner på ”Varför så kritiska?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *