Resor, Vardagen

Vårt nya rullande hem

Det har varit väldigt tyst här inne men ibland händer det saker som jag vill dela med mig lite extra. Därför fick jag idag lite extra inspiration gör att skriva här idag..

Rullande hem till Maxarna

Livet kan ibland ta sig oplanerade vändningar. För ca 2-3 år sedan började vi vår resa mot att skaffa oss en husbil. Vi har under denna tiden tänkt högt och lågt.. Dyrt och mindre dyrt.. Stort och litet.. Många tankar och letande med andra ord.. För att inte tala om sparande.. En sak har vi varit väldigt överens om och det har varit att vi inte vill låna allt för mycket utan att själva spara ihop till största delen själva..

Dreams appen som förverkligar drömmar

När vi började spara så tog vi faktiskt hjälp av appen Dreams. (Nej nej inget sponsrat inlägg utan ren erfarenhet) Dreams är en app där du spontansparar utan att du egentligen vet om det. Denna app hjälpte verkligen oss att spara.. Vi hade flera olika sparsmål vilket har varit guld värt många gånger. Så med appen Dreams la vi grunden till vårt sparande. När appen sen började kosta så valde vi dock att sluta spara via Dreams.

Ångrar jag det idag? Ja faktiskt. Så jag har faktiskt startat upp mitt sparande där igen.. Det är så skönt att spara utan att jag tänker på det.

Altan eller husbil?

Jo men nu till själva storyn.. Vi har som sagt letat och kom fram till att den mest lämpade husbilen för oss är en Volkswagen California. Dessa bilar finns inte att hitta begagnade och om vi hittar så har de varit så slitna men kostat som nästan nya bilar.

Så vi bestämde oss att bygga en egen via Volkswagen.. En som hade allt vi önskade och lite till.. Dock med en prislapp närmre miljonen..

Så kom en kväll i mars när jag och Daniel sitter ute på trädäcket i trädgården och tittar upp på vår altan. Vi pratar om husbilen och altanen. Hur ska vi prioritera.. Där och då bestämmer vi oss för att i år satsa på altanen. Husbilen får vänta ett år till.

Vi drar igång projekt altan men full kraft.. Mycket jobb väntar…

Dock gick det inte många dagar om ens en dag efter att vi tog detta beslut som Daniel fick kontakt med en kvinna som berättade att de snart skulle sälja sin ögonsten. Husbilen som hade allt vi önskade oss till en mycket lägre prislapp.. Det gick en tid (2-3 veckor) och plötsligt var hon redo att sälja. Den hamnade på blocket och vi bokade tid för att köra och titta på den. Idag var dagen d!! Vilken trevlig familj som sålde bilen. En familj på fyra som väntade tillökning. Bilen var trots sina 10 år på nacken i nyskick.. Så pedantskött.. Både jag och Daniel blev sålda direkt..

Det var inte mycket att diskutera mer än skriva under alla papper och köra hem vår nya pärla.. Vårt nya hem på hjul!!!

Så nu står vi här med ett påbörjat altanbygge och en ny husbil som vi längtar tills vi får dra ut på äventyr!!

Allt har en mening. Nu var det mening att denna husbil skulle bli vår!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *